Најновије

НА ГРАНИЦИ РАСПОРЕЂЕНО ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ВОЈНИКА Расту тензије између Украјине И руског савезника

Према најновијим извештајима, Украјина је знатно ојачала своје војне снаге на граници са Белорусијом, распоређујући око 60.000 војника у том региону. Истовремено, приметна је и значајна активност америчких и НАТО трупа у Балтичким земљама, које се налазе западно од Белорусије.

Фотографије које су се појавиле на Телеграм каналима, а које је објавила украјинска 13. јегерска бригада формирана 2023. године, приказују војна возила на граници. Једно од возила, названо "Новатор", привукло је посебну пажњу због својих импресивних карактеристика: тежина од 9.000 кг, дужина 5,8 метара, ширина 2,405 метара и висина 2,164 метра, уз максималну носивост до 1.000 кг. Ово возило може да достигне максималну брзину од 140 км/х и има радни домет до 700 км.

На војним возилима уочени су и обрнути једностранични троуглови, слични онима које су Руси користили на својим возилима између априла и августа прошле године. Овај детаљ изазвао је додатну знатижељу и спекулације међу војним стручњацима о могућим тактичким променама или порукама.

У контексту растућих тензија, из Минска је стигло упозорење да ће Белорусија употребити своје тактичко нуклеарно оружје уколико њен суверенитет и територијални интегритет буду нарушени. 

Руси прешли реку Северски Доњецк, жестоке борбе код Вочлчанска (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240704212905270d2e3f