Најновије

МОСКВА ОТКРИЛА ШТА СТОЈИ ИЗА ПОКУШАЈА УБИСТВА ТРАМПА! Огласио се Кремљ

Свим спољним посматрачима било је очигледно да је живот америчког председничког кандидата и бившег председника САД Доналда Трампа у опасности, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- После бројних покушаја да се кандидат Трамп елиминише са политичке сцене, прво коришц́ењем правних средстава, судова, тужилаштава, покушаја политичке дискредитације и дискредитације и компромитовања кандидата, свим спољним посматрачима је било очигледно да је његов живот у опасности - рекао је портпарол Кремља.

Он је додао да Русија изражава саучешц́е свима погинулима у покушају атентата на Трампа и жели брз опоравак повређенима.

Такође је истакао да Русија најоштрије осуђује свако насиље током политичке борбе.

Према његовим речима, амерички председнички избори су унутрашња ствар Сједињених Америчких Држава. Да ли покушај убиства Доналда Трампа може утицати на њихов легитимитет није ствар Москве.

- Није на нама да судимо. Немамо ни најмању жељу да се мешамо. То је ствар САД - истакао је Песков.

Он је додао да Русија не мисли да је покушај да се Доналд Трамп склони организовала актуелна америчка влада.

- Међутим, атмосфера око кандидата Трампа покренула је оно са чиме се Америка данас суочава -додао је он.

Песков је подсетио да је амерички политички систем више пута у историји давао примере насиља унутар земље у току политичке борбе.

- Политички систем у Сједињеним Америчким Државама је такав да је више пута у историји свету представљао примере насиља унутар земље у току политичке борбе. Знамо за више случајева рањавања, па чак и убистава америчких председника - рекао је Песков.

Портпарол је додао и да председник Русије Владимир Путин не планира да позове бившег америчког председника Доналда Трампа након покушаја атентата.

- Колико ја знам, не, нема таквих планова - рекао је портпарол Кремља на питање да ли Путин планира да позове Трампа.

На председничког кандидата и бившег америчког председника Доналда Трампа у суботу је извршен покушај атентата током предизборног митинга у Пенсилванији. Трамп је рањен у ухо, а нападача су убили припадници америчке тајне службе, која је посебно задужена за заштиту највиших званичника државе.

Руско Министарство одбране потврдило ослобођење још једног насеља у ДНР

Извор: Sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА