Најновије

Руси погодили украјински воз пун војне опреме (ВИДЕО)

Руска војска уништила је 13. јула још један воз који је превозио војну опрему за кијевске снаге у области Харкова.

Воз је гађан са две тактичке балистичке ракете Искандер-М док је био паркиран на станици у насељу Будим. У нападу је уништено најмање 15 војних камиона и пет борбених возила пешадије, укључујући два немачке марке Мардер 1А3. Око 100 украјинских војника је такође убијено или рањено.

Ово је био трећи такав удар за мање од две недеље. 29. и 30. јула два воза који су превозила војну опрему за кијевске снаге погођена су у области Запорожја и Харкова. Оба удара су такође изведена ракетама Искандер-М.

Ракета Искандер-М има домет од скоро 500 километара. Може бити наоружан различитим конвенционалним бојевим главама, укључујући бојеву главу касетне муниције, бојеву главу са појачаном експлозијом експлозива гориво-ваздух, високоексплозивну фрагментациону бојеву главу, пенетратор за земљу за разбијање бункера и електромагнетни импулсни уређај за антирадарске мисије.

Високо маневарска ракета је вођена инерцијалним навигационим системом уз помоћ ГЛОНАСС-а. Такође може бити опремљен оптичким трагачем са дигитализованим системом корелације подручја за мапирање сцене за терминално навођење.

Последњих месеци, руска војска је почела да се више ослања на ракету за брзо гађање новооткривених високо вредних циљева са изузетном прецизношћу.

Руско Министарство одбране потврдило ослобођење још једног насеља у ДНР

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА