Најновије

Путина не занима Бајден! Русија је вољна да преговара о миру само са овим човеком!

Русија је спремна да разговара о питањима стратешке стабилности са Сједињеним Државама, али је потребно сачекати да нова администрација у Вашингтону разуме њихов став, изјавио је у четвртак председник Владимир Путин.

Путин је подсетио и да је Русија формулисала своје безбедносне предлоге, додајући да они треба да буду „ добровољни ” и других земаља.

- Морамо да сачекамо изборе у САД и да разумемо расположење и преференције будуће администрације. Спремни смо за то - рекао је Путин новинарима, додајући да је Русија спремна за „дијалог“ са САД.

Путин је такође рекао да је „ немогуће “ говорити о конструктивном дијалогу пре избора у САД.

Председник Путин је напоменуо да је гледао фрагменте прошлонедељне председничке дебате између америчког председника Џоа Бајдена и његовог републиканског кандидата Доналда Трампа.
- Па, видео сам неке фрагменте. Имам доста ствари да урадим, тако да не пратим баш шта се тамо дешава... Генерално, наравно, видео сам нешто од тога, није се могло избећи - рекао је.

Владимир Путин је истакао да је бесмислено покушавати да се ангажује са украјинским парламентом све док он одговара влади која се нелегално држи власти.

- Владајућа елита... зато што незаконито остаје на власти, није чак ни тражила потврду од Уставног суда за свој мандат - рекао је председник, позивајући се на пресуду Врховног суда из 2015. године, којом је председнички мандат ограничен на пет година, без екстензија.

Након тога председник Путин је додао како су односи САД и Русије били релативно топли и да са неким као што су Џо Бајден и његова администрација не вреди разговарати о било чему.

Напоменуо је да Москва прати дешавања у Америци и да Трамп делује као повољан сарадник за решавање спољних проблема и дијалог.

НАТО У ПАНИЦИ! Француска би могла да напусти Алијансу после победе Барделе и Марин Ле Пен на изборима

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube