Најновије

ОГЛАСИО СЕ ЧЕЛНИК МУП: Објаснио шта значи црвени ниво безбедности

Помоћник начелника Полицијске управе за град Београд Иван Цвијовић оценио је данас да по свим карактеристикама напад на жандарма испред израелске амбасаде у Београду може да се квалификује као терористички акт и додао да су због тога Министарство унутрашњих послова, као и Полицијска управа за град Београд предузели одређене мере у циљу повећања безбедности грађана.

Цвијовић је коментаришући јучерашњи напад на жандарма испред израелске амбасаде у Београду рекао да су предузете одређене безбедносне мере на местима где долази до окупљања већег броја људи и да је појачано присуство полицијских службеника.
- Држава је показала да је спремна, као и Министарство унутрашњих послова да све предузме ради веће безбедности и отклањања могућих претњи. А када се каже црвени ниво безбедности, то је значи ово што видимо на улицама у овом тренутку и још одређене ствари које се предузимају, које су, да кажем, оперативне природе са којима не бих у овом тренутку могли да излазимо у јавност - рекао је Цвијовић за Тан‌југ.

Он је навео да је истрага у вези са нападом на припадника жандармерије у току и да ће се утврдити све чињенице у вези са тим случајем. Како је додао, одмах по догађају предузете су мере да се утврди да ли је нападач самостално деловао или је реч о организованој групи, те да се истражи, уколико је то у питању, ко чини ту групу и ко су саучесници.
- Када је лице које је лишено живота, напало колегу жандарма испред амбасаде, односно у непосредној близини објекта израелске амбасаде, у том тренутку је било и уочено лице сумњивог понашања у близини команде жандармерије. Тако да у овим случајевима нема потребе да верујемо у случајности у том смислу - рекао је он.

Коментаришући то што самострел, оружје које је користио нападач, може да се набави у слободној продаји, Цвијовић је навео да је у складу са законом оружја и муниције у категоријама оружја препознат самострел, али да мора да има одређене карактеристике да би подлегао регистрацији код надлежне полицијске станице.

- Уколико нема те карактеристике, он може да се купи у слободној продаји - појашњавајући да су карактеристике за то домет и брзина испаљења среле, односно притисак под којим се испаљује.
- Остаје за неки наредни период могућност расправе за и против наоружања,односно да ли треба пооштравати или не одредбе закона о оружју и муницији што се тиче набавке и одредбе које се тичу продаје средстава која могу послужити за овакве догађаје - рекао је он.

Додао је да је најважније што је жандарм реаговао исправно и што је спречио нападача у својој намери.

УСПЕШНА ЕЛИМИНАЦИЈА ГРУПЕ "КРАКЕН" КОД ХАРКОВА! Руски напад на...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА