Најновије

Сијартов савет европским политичарима: Вежите појас и пратите наредне Орбанове кораке

Мађарски министар спољних и економских послова Петер Сијарто посаветовао је европским политичарима да „вежу појас“ уочи мировне мисије мађарског премијера Виктора Орбана следеће недеље.

„Данас је недеља, што значи да се полако ближи крају прва недеља мађарског председавања ЕУ, током које је свима постало јасно да ће у наредних шест месеци ово бити мировна мисија. Мађарска и мађарска влада ће учинити све да помогну да се оконча рат у суседству, успостави мир и да Европа, после две и по године, коначно ишчупа из угушујуће ратне кризе“, рекао је Сијарто у видео-поруци објављеној на друштвеним мрежама.

Министар је приметио да се Орбан због посете Москви суочио са критикама проратних политичара Европске уније.

„Ови напади нас не одвраћају и не обесхрабрују. Мировна мисија се наставља, па чак и интензивира, стога молим европске проратне политичаре да вежу појасеве и пажљиво прате дешавања следеће недеље“, додао је Сијарто.

Према његовим речима, протекла недеља показала је да кризу у ЕУ погоршавају бројни проратни политичари који Украјини испоручују оружје, фантазирају о слању трупа тамо и причају о употреби нуклеарног оружја, док мировни покушај мађарског премијера Виктора Орбана дочекују на нож.

ДРАМА У САРАЈЕВУ ЗБОГ СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Смета им униформа у дефилеу, стигао одговор из Бањалуке

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА