Najnovije

PEGLANJE IMIDŽA TERORISTA U SIRIJI: Vašington ih sprema za nove misije (AUDIO)

Američki mediji ponovo pokušavaju da "ispeglaju" imidž vašingtonskih terorista u Siriji i regionu kako bi ih predstavili pod novim imenima u pripremi za upotrebu u drugim misijama, posebno vođu terorističke organizacije DŽebhat an Nusra, Abu Muhamada Al DŽolanija.

Teroristi DŽebhat an Nusra (Foto: Jutjub)

Američki TV kanal PBS, u partnerstvu sa američkim sajtom  FRONTLINE, pružio je teroristi Al DŽolaniju platformu za poboljšanje imidža i odbranu terorizma u intervjuu 1. i 14. februara sa novinarom Martinom Smitom, koji je putovao u Idlib iz Turske.

Izjave terorista svedoče o njegovoj bliskoj povezanosti i odanosti američkoj administraciji, za koju se veruje da je odgovorna za stvaranje terorizma u svetu. Tvrdio je da njegova teroristička organizacija ne predstavlja pretnju za SAD, nije usmerena protiv njih ili Evrope, a akcije te organizacije imaju zajedničke interese sa Sjedinjenim Državama.

NJegovi komentari u intervjuima potkrepljuju izjavu DŽejmsa DŽefrija, koji je bio ambasador tokom republikanske i demokratske administracije i američki specijalni izaslanik u Siriji, u kojoj je rekao da je organizacija Al DŽolanija prednost u strategiji Vašingtona u Idlibu, koji SAD smatraju jednim od najvažnijih područja u Siriji i na Bliskom istoku.

SAD su 2012. godine na spisak terorista uvrstile Al DŽolanija, kao što su to učinile i UN i brojne države, uključujući Rusiju, nakon što je nekoliko međunarodnih organizacija dokumentovalo njegovu organizaciju koja je vršila mnoge zločine nad Sirijcima.

Administracija američkog predsednika DŽoa Bajdena putem medija je "otvorila vrata" organizaciji DŽebhat an Nusra i njenom lideru Al DŽolaniju nakon njegove najave o povlačenju iz al-Kaede u intervjuu američkom novinaru Smitu.

Šta Huti neće oprostiti prosaudijskom režimu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA