Najnovije

PADAJU TERITORIJE POD RUSKU KONTROLU: Potiskuju se ukrajinske snage, razbijena uporište

Gori na frontu.

Ruska armija nastavlja sa uspesima na terenu u istočnoj Ukrajini, oslobodivši važne lokacije Novokalinovo i Keramik, i time dodatno potiskujući neprijateljske snage od strateški značajnog Avdejevka.

Strateška ofanziva i osvajanja

Grupa trupa „Centar“ uz podršku 1. armijskog korpusa uspešno je izvela operacije čišćenja u Novokalinovu, završivši sa potpunim oslobođenjem periferije ovog mesta. Nakon toga, napredovanje je nastavljeno u Keramik, gde su ruske snage završile operacije uklanjanja neprijateljskih pozicija. Izveštaji boraca iz Gorlovke potvrđuju ove uspehe.

Detalji napredovanja

Ukrajinske izvore su sa zakašnjenjem objavile da su ruske trupe značajno napredovale u Novokalinovu duž Stavkove i Peršotravneve ulice, dostignuvši dubine do 780 metara. Paralelno s tim, ruske snage su napredovale i u Očeretinu, kao i južno od Solovjova i Novobahmutovke, napadajući duž šumskih pojaseva u strategijskom južnom pravcu.

Strateški značaj i budući koraci

Ovi terenski dobici dodatno utvrđuju poziciju ruskih snaga u ovom regionu i stvaraju preduslove za dalje operacije usmerene ka strateški značajnim ciljevima u blizini Avdejevke i Arhangelska. Napredovanje ruskih snaga moglo bi imati značajne posledice za dalji razvoj sukoba u ovom delu Ukrajine.

KREĆE OFANZIVA NA HARKOV! Čeka se samo start za udarac ruske armije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA