Najnovije

ESKALACIJA U NAJAVI: Zapad otvoreno najavljuje "rušenje Krimskog mosta"

Zapadni političari, ali i mediji, otvoreno najavljuju veliki napad na Krim i rušenje Krimskog mosta, a sve bi moglo eskalirati i biti okidač za širenje rata i van teritorije Ukrajine, tačnije, za otpočinjanje globalnog sukoba.
NATO avijacija

NATO avijacija

Litvanski ambasador u Švedskoj Linas Linkevičijus, otvoreno je nagovestio predstojeći napad na Krimski most.

„Ako neko nije imao priliku da se fotografiše na mostu, još ima vremena“, napisao je ambasador na društvenoj mreži, dodajući fotografije Krimskog mosta i lansiranja raketa.

Pored toga što zbog takvih nagoveštaja treba prekinuti diplomatske odnose sa Litvanijom, ambasadorov ispad sugeriše da je Zapad Vladimiru Zelenskom dao „zeleno svetlo“ da napadne most, piše ruska Pravda.

U štampi ima mnogo takvih signala. Na primer, britanska publikacija San (The Sun) je 4. aprila objavila da ukrajinske oružane snage planiraju da unište Krimski most do sredine jula. U članku se navodi da će za napad biti potrebno najmanje 20-40 projektila Storm Šedou, te pomorski dronovi i lovački borbeni avioni F-16.

Ukrajinski izvori ukazuju da bi napad trebalo da se dogodi početkom maja, moguće 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom koji Rusija redovno proslavlja i obeležava.

Za ovo nije spremno samo britansko oružje – Vašington je tajno dodelio Kijevu rakete ATACMS dometa do 300 km. Ruski izvori potvrđuju da su ih ukrajinske oružane snage već koristile za udare na protivvazdušnu odbranu kod Berdjanska.

Sasvim izvesno je da se nešto “iza brega valja”, a ukoliko napad bude izveden, teško će Zapad moći da sakrije svoje tragove u planiranju i iniciranju istog. Sve ovo bi Rusiju verovatno sateralo u ćošak da uzvrati “celoj ekipi”, što bi značilo udare na ciljeve u drugim evropskim, ali verovatno i ne samo evropskim, zemljama.

Pročitajte OVDE o informaciji da će Si Đinping pozvati Srbiju da se učlani u BRIKS

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA