Najnovije

JOŠ DVA SELA U RUSKIM RUKAMA: Ukrajinci u povlačenju!

Dva sela u Harkovskoj oblasti dospela su pod rusku kontrolu, a jurišne grupe ruskih snaga počele su da napreduju u regionu istovremeno iz pet pravaca. Ova informacija dolazi iz ruskih izvora, nema zvanične poruke Ministarstva odbrane Rusije.

Prema poslednjim podacima, sela Strelečja, koja se zapravo nalazi na granici sa Rusijom, kao i Gatišče u Volčanskoj oblasti došla su pod punu kontrolu ruskih trupa. Izveštava se da su ranije u Strelečju bile Oružane snage Ukrajine, selo je bilo dobro utvrđeno. Nema podataka o Gatišču.

Selo Strelečja je potpuno prešlo pod kontrolu ruskih snaga. Aktivni napadi se nastavljaju na mnogim mestima. Avijacija podržava ruski napad.

Ukrajinska vojska čeka ulazak glavnih snaga ruske vojske, pozivajući stanovništvo Harkovske i Sumske oblasti da se evakuiše u pozadinske oblasti. Rusi pozivaju ukrajinske vojnike da se predaju ako ne žele da umru.

„U pravcu Harkova i Donjecka dobićete samoubilačka naređenja. Neko će biti prevaren da se bori do smrti, gde neće biti pomoći i šanse. (…) Odbijte, inače ćete svi umreti. Predaja ili povlačenje“, piše TG-kanal «Džoker DNR».

Pročitajte OVDE šta Kijev kaže o ruskom prodoru ka Harkovu

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA