Najnovije

JAVIO SE BAJDEN: Primirje na Bliskom istoku moguće je već od sutra! Mora da se ispuni samo jedan uslov

Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je da bi primirje u Pojasu Gaze moglo da stupi na snagu već "sutra ako Hamas oslobodi preostale taoce koje drži u Gazi".

Porodice pet Amerikanaca za koje se veruje da su taoci u Gazi sastale su se u petak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost DŽejkom Salivanom i koordinatorom za Bliski istok, Bretom McGurkom.

Prema izveštaju sa tog sastanka oni su "izrazili svoje ogromno nezadovoljstvo zbog produženog zastoja, posebno nakon što su nedavni snimci talaca pokazali njihove voljene osobe onesposobljene, mršave, blede i pod očiglednim stresom".

Izraelska vojska pozvala je juče stanovnike naselja u centralnom delu Rafe da se evakuišu dok nastavlja operaciju protiv Hamasa u tom gradu. Izraelski ratni kabinet u četvrtak uveče je odobrio "ograničeno proširenje" vojne operacije u Rafi.

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć Palestincima u Gazi (UNRWA) saopštila je da je oko 300.000 ljudi pogođeno naredbama za evakuaciju u Rafi i DŽabaliji, ali da bi brojeve verovatno mogli biti i veći jer su to gusto naseljena područja. Oko milion Palestinaca, koji su pobegli od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze, našlo je utočište u Rafi.

RUSKA VOJSKA NE STAJE! Oslobođena još četiri naselja u Harkovskoj oblasti

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA