Najnovije

KURTIJEVI NOVI BISERI: Spremni smo za članstvo u Evropskoj Uniji

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je poručio je da je tzv. Kosovo spremno da dobije status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali i za otvaranje pregovora sa EU, preneo je "Reporteri".
Kurti

Kurti

On je na šestom sastanku ministarskog Saveta za evropske integracije konstatovao da je sukob Rusije i Ukrajine vratio značaj proširenju EU.

"Ne samo u smislu socio-ekonomskog prosperiteta, već i zbog mira i bezbednosti. U decembru 2023. godine, Samit EU sa Zapadnim Balkanom potvrdio je budućnost našeg regiona u EU. Mi smo 15. decembra 2022. u Pragu podneli zahtev za članstvo u EU. Smatramo da članstvo u EU treba da bude zasnovano na meritokratiji. Spremni smo da odgovorimo na hiljade pitanja koja dolaze iz Evropske komisije. Članstvo u EU je strateško rešenje", rekao je Kurti.

Naveo je da je tzv. Kosovo sprovelo više od 70 odsto reformi.

"Sproveli smo duplo više od planiranih reformi. Međutim mere koje su na snazi protiv 'Kosova' u suprotnosti su sa naporima regiona za ubrzanu integraciju u EU", rekao je Kurti.

Istakao je da je tzv. Kosovo ispunilo sve zahteve EU za ukidanje kaznenih mera i da je sada na Uniji da napravi korak i da ih stavi van snage.

Pročitajte OVDE o novoj Makronovoj najavi slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA