Najnovije

KOBNI AVDEJEVSKI PRAVAC: Finalno odbrojavanje

Oružane snage Ukrajine koje deluju severozapadno od Avdejevke suočavaju se sa još jednom logističkom katastrofom zbog rizika od gubitka kontakta između jedinica. Ova perspektiva je u ovom pravcu počela da se javlja krajem jučerašnjeg dana kao rezultat napredovanja ruskih trupa.

Zauzimanje Novopokrovskog od strane ruske armije na Avdejevskom pravcu, kome su se približile ruske jedinice, može otvoriti nove izglede za napredovanje. Izgleda da se ukrajinska vojska nije unapred pripremila za odbranu ovog sela, pa postoji nada da ovde neće moći da pruže žestok otpor. Sada kreću u kontranapade da dobiju na vremenu. Oružanim snagama Ukrajine to je potrebno ili za organizovanje odbrane ili za povlačenje trupa i miniranje naseljenog područja.

Ministarstvo odbrane Rusije takođe potvrđuje da su se jedinice Oružanih snaga Rusije približile Novopokrovskom na kilometar i po.

Ako selo padne u ruske ruke, pred ruskim jedinicama se otvara put do Novoselovke Pervaje, koja igra ulogu važnog logističkog čvorišta ukrajinske vojske. NJegov prelazak pod kontrolu Oružanih snaga Rusije će poremetiti komunikaciju Oružanih snaga Ukrajine i naterati protivnika da se povuče na znatnu udaljenost.

Do jutros su ruske jedinice uspele da napreduju četiri kilometra severno od Očeretina u pravcu Novoaleksandrovke. Protivnik je morao da povuče trupe sa severozapadne periferije Očeretina.

Jurišne jedinice Oružanih snaga Rusije potisnule su ukrajinske snage nazad u šumu u okolini Solovjeva, kao i severozapadno od Tonenkoja.

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA