Najnovije

ĐILAS ZOVE OPOZICIJU NA PROMENU ODLUKE: Ne postoji ni promil šanse za pobedu!

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja „ponovo voditi funkcionerska kampanja“ uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.
Đilas

Đilas

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je predsednica Skupštine i funkcionerka SNS Ana Brnabić najavila da će se Vućić direktno uključiti u izbornu kampanju za lokalne izbore „i time potvrdila da će se ponovo voditi funkcionerska kampanja koja je do sada uvek podrazumevala zloupotrebu državnih resursa i medija pod kontrolom režima“.

“Brnabić se i javno rugala opoziciji navodeći kako je nezainteresovana za ispunjenje sopstvenih zahteva i jasno je istakla da su po predviđenoj proceduri potrebne nedelje, ako ne i meseci, za početak revizije biračkog spiska i da se to svakako ne može okončati pre izbora 2.juna. Brnabić je cinično optužila opoziciju da odugovlači taj proces i time potvrdila da iz biračkog spiska neće biti izbačeni ljudi koji su nelegalno glasali u Beogradu na izborima 17. decembra”, ocenio je Đilas.

On je naveo da je Brnabić „ponovo optužila opoziciju da sprovodi nasilje koje ne postoji“.

„A kada se tome doda i odlaganje navodnog dogovora sa rukovodstvom javnog servisa, postaje jasno da je njeno učestalo zakazivanje sastanaka sa opozicijom zapravo pozorišna predstava koja međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti treba da stvori lažnu sliku da se navodno vodi dijalog i navodno snižavaju tenzije u društvu“, istakao je Đilas.

On je ocenio kako je „jedina istina koju je Brnabić izgovorila da bojkot ne postoji, što je istina jer ne postoje ni izbori 2. juna nego farsa u režiji Aleksandra Vučića“.

„Zato pozivamo sve one koji su doneli odluku da na tim izborima učestvuju, verujući da će se uslovi promeniti, odluku promene i ne učestvuju na izborima na kojima ne postoji ni promil šanse da se pobedi”, poručio je Đilas.

Pročitajte OVDE šta Šarović kaže o Vučićevim “fantomskim listama”

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA